Bij het koude weer past voor mij echt een lekkere warme kom soep. Wanneer je een extra grote pan maakt heb je ook nog een volle kom over voor de lunch… heerlijk. Soep is een fijne maaltijd om veel extra groente aan toe te voegen. Ik vind soep ook altijd handig als een soort balans maaltijd. Wanneer ik lekker heb genoten van een wat minder voedzame maaltijd, eet ik de dag daarna vaak een soepje. Deze soep maakte mijn vriend met allerlei restjes groente uit de koelkast en het werd een verrassend lekkere combinatie. Makkelijk, snel en gezond!
Wat heb je nodig? – 4/5 grote kommen soep
- 2 courgettes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 200 gram spinazie
- 1-2 bouillonblokjes
- kruidenroomkaas
Blender/staafmixer
- Snijd de uien in grote stukken en snijd de knoflook fijn.
- Doe een beetje olie in een grote pan en fruit hierin de uien en de fijngesneden knoflook aan.
- Snijd ondertussen de paprika en de courgettes en bak deze een paar minuten mee met de uien en knoflook.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe, zodat deze kan slinken.
- Voeg water toe (zorg dat alle groentes net onder water staan) en een bouillonblokje.
- Laat de soep zachtjes 15 minuten doorkoken.
- Wanneer alle groenten zacht geworden zijn pureer de soep dan rustig zacht tot een gladde soep. Je ziet nu of je eventueel nog wat extra water toe moet voegen. Voeg naar smaak nog 3-4 eetlepels kruidenroomkaas toe. Breng de soep nu eventueel verder op smaak met een extra bouillonblokje of wat peper en zout. Enjoy!
Comments are closed.