Ik denk dat dit wel echt mijn favoriet is van alle salades die ik ooit heb gemaakt. Fris, lekkere smaken, eiwitrijk en lekker vullend… de Salade Nicoise. Deze salade geeft mij een instant zomergevoel, want mijn moeder maakte deze vroeger ook als we op vakantie waren op de camping. Regelmatig geef ik er een net iets andere draai aan, maar het is altijd een succes!
Wat heb je nodig? – voor 2 personen
- 1 zak krieltjes 400 gram
- 2 kleine kropjes Romaine sla (little gem) (kan uiteraard ook een andere salade soort zijn)
- 2 blikken tonijn in water
- 2 eetlepels kappertjes
- 4 ansjovis (uit een potje)
- 1 tomaat
- 2 eieren
- 200 gram haricoverts
- 10 olijven (groen of zwart)
- Olijfolie
- Witte wijnazijn
- Mosterd
- Peper en Zout
- Verwijder de uiteinden van de haricoverts. Was de haricoverts en doe deze vervolgens met 2 eieren in een pan met water en zout. Wanneer het water kookt laat ik de haricoverts en de eieren nog ongeveer 7 minuten koken in de pan.
- Bak de aardappeltjes in een pan met antiaanbaklaag goudkleurig.
- Snijd en was de romaine sla en tomaat en verdeel over 2 kommen.
- Maak een dressing van 3 eetlepels olie, 1,5 eetlepel witte wijnazijn, peper/zout en een theelepel mosterd. Verdeel de dressing over de salade.
- Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel de tonijn over de sla.
- Snijd vervolgens de olijven in plakjes en verdeel deze samen met 2 eetlepels kappertjes over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Haal 4 ansjovisfilet uit het potje en snijd deze zo fijn mogelijk. Ook dit verdeel je over de salade.
- Wanneer de haricoverts en eieren klaar zijn haal je de pan van het vuur en laat je de eieren schrikken met koud water. Pel vervolgens de eieren en snijd deze in 6-8 stukken.
- Verdeel de eieren over de salade, vervolgens de aardappeltjes en als laatste de haricoverts.
- Enjoy!
Comments are closed.