Waar de een wekelijks meerdere keren pasta eet, is de ander bang voor de hoeveelheid koolhydraten die er in zit. Ik krijg regelmatig in de praktijk te horen “ik kan nu zeker geen pasta meer eten?”. Gelukkig kan je, ook als je op je voeding let en wat af wil vallen prima pasta eten. Weeg dan de hoeveelheid pasta voor het koken af, zodat je een gecontroleerde portie koolhydraten op je bord hebt liggen. Zowel in de zomer als winter eet ik graag pasta salades. Je kan makkelijk een extra grote schaal met salade maken, zodat je ook nog een portie hebt voor de lunch de volgende dag. Ik maak vaak pasta salade met tonijn, maar deze met gebakken spekjes en asperges is ook een favoriet. Je moet wel gek zijn op knoflook, want de dressing van deze salade is van aioli en citroen.
Wat heb je nodig? – voor 4 personen
- 280gram ongekookte (volkoren) pasta
- 1 blik artisjokharten (uitlekgewicht 240 gram)
- 350g groene asperges
- 1 courgette
- 1 halve citroen
- 4 eetlepes aioli
- 250g magere spekreepjes
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de pasta gaar is spoel deze dan af met koud water.
- Snijd ongeveer 1cm af van de onderkant van de asperges. Doe de asperges is een pan met water. Kook de asperges ongeveer 4 minuten.
- Bak de spekreepjes in een koekenpan knapperig.
- Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de spekreepjes en bak mee.
- Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd deze ook fijn.
- Snijd de gekookte asperges in kleine stukken en voeg deze ook toe aan de spekreepjes en courgette.
- Maak een dressing van 4 eetlepels aioli en het sap van een halve citroen. Meng dit goed door elkaar.
- Doe de pasta salade, spekreepjes, asperges en courgette in een grote schaal en meng deze met de dressing. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout! Enjoy!
Voedingswaarden | |
---|---|
KCAL | 487.2 |
Vet | 19.6 |
Verzadigd vet | 2.5 |
Koolhydraten | 52.8 |
Eiwit | 21.3 |
Vezels | 5.9 |
Comments are closed.