Ik denk dat dit wel echt mijn favoriet is van alle salades die ik ooit heb gemaakt. Fris, lekkere smaken, eiwitrijk en lekker vullend... de Salade Nicoise. Deze salade geeft mij een instant zomergevoel, want mijn moeder maakte deze vroeger ook als we op vakantie waren op de camping.... read more →
aug
29
aug
29
Een tijdje terug kocht ik de Lunchbowl zakken van Bonduelle. Een kant en klare zak met in dit geval Quinoa, wortel, maïs en kikkererwten. De zakken hebben goede voedingswaarden en zijn een mooie bron van vezels. Je kan de inhoud van de zakken zowel warm als koud eten. Ik... read more →
feb
22
Het eten van een tosti geeft mij altijd een beetje een "jeugd gevoel", want het eten van een tosti voelde vroeger gewoon veel specialer dan zo'n normale saaie boterham. Grappig eigenlijk hoe hetzelfde broodje onder een tosti ijzer of grill ineens veel specialer aanvoelt. Het fijne van tosti's is... read more →
sep
13
Deze heerlijke orzo salade stond de afgelopen weken al vaak bij ons op het menu. Super makkelijk, gezond en heel lekker. Met alle trainingen in de avond is een maaltijd die snel op tafel staat altijd favoriet. Orzo lijkt op rijst, maar smaakt meer als pasta. De bereiding is... read more →
aug
28
Met het lekkere weer van de laatste weken heb ik niet veel zin om lang in de keuken te staan. Couscous is dan ideaal. Makkelijk om restjes groente uit de koelkast in op te maken en je kan eindeloos variëren met groentes, verschillende soorten kaas of vis/vlees/vega etc. Je... read more →
apr
01
Een tijdje terug at ik met mijn zusje bij een Thais restaurant in Den Haag en ik bestelde daar een heerlijke groene curry. Ik vind de smaak daarvan altijd zo lekker, maar eet het eigenlijk veel te weinig. Thuis ging ik toch aan de slag met het maken van... read more →
mrt
25
2 jaar geleden at ik alleen avocado die door de sushi heen zat, maar dat was het dan ook. Het was gewoon niet helemaal mijn ding. Ondertussen eet ik bijna dagelijks avocado, door een smoothie, op brood of door een lekkere salade of poke bowl. Avocado's zitten vol gezonde... read more →
mrt
11
Deze week is het de Nationale week zonder Vlees om de vleesconsumptie te verminderen. Dan mag een lekker vega recept natuurlijk niet ontbreken. Zelf eet ik meerdere dagen in de week geen vlees en dan kies ik graag voor een vleesvervanger. Deze wrap gevuld met vega shoarma is echt... read more →
feb
25
Waar de een wekelijks meerdere keren pasta eet, is de ander bang voor de hoeveelheid koolhydraten die er in zit. Ik krijg regelmatig in de praktijk te horen "ik kan nu zeker geen pasta meer eten?". Gelukkig kan je, ook als je op je voeding let en wat af... read more →
feb
18
Ik had al maanden een pakje met rijstvellen in de kast liggen, maar ik vergat ze steeds te gebruiken. Afgelopen weekend kwam daar eindelijk verandering in. Samen met mijn zusje maakte ik van de rijstvellen; springrolls. Springrolls zijn een soort loempia's, alleen dan niet gefrituurd. We probeerde de springrolls... read more →