Deze week is het de Nationale week zonder Vlees om de vleesconsumptie te verminderen. Dan mag een lekker vega recept natuurlijk niet ontbreken. Zelf eet ik meerdere dagen in de week geen vlees en dan kies ik graag voor een vleesvervanger. Deze wrap gevuld met vega shoarma is echt heerlijk! Makkelijk, snel klaar en ook nog eens gezond. Je kunt uiteraard met de groentes eindeloos variƫren, maar ik koos voor komkommer, ijsbergsla en een uitje.
Wat heb je nodig? – voor 1 persoon
- 2 kleine wraps (liefst volkoren)
- 150g vegetarische shoarma (ik gebruikte die van de lidl)
- 100g ijsbergsla
- 100g komkommer
- 1 ui
- Beetje sriracha
- 20ml knoflooksaus
- Snijd de ui in dunne ringen en de komkommer in blokjes.
- Gebruik een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de uien aan.
- Voeg vervolgens het shoarma vlees toe en bak dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de wrap voor 30 seconden in de magnetron op 500 watt.
- Leg de wrap op een bord en smeer deze in met wat knoflooksaus.
- Verdeel vervolgens de sla, shoarma en ui en de komkommer hierover.
- Maak af met wat sriracha. Enjoy!
Tip: heb je wraps over? Bewaar deze dan altijd buiten de koelkast. Probeer de verpakking zo goed mogelijk te sluiten. Ik rol de wraps meestal op met de verpakking eromheen en bewaar deze dan met een elastiekje erom in de voorraadkast. Op die manier blijven de wraps langer goed.
Voedingswaarden | |
---|---|
KCAL | 537 |
Vet | 22.2 |
Verzadigd vet | 3.7 |
Koolhydraten | 45.2 |
Eiwit | 37 |
Vezels | 4.4 |
Comments are closed.