Is dit het meest voedzame gerecht wat ik ooit heb gedeeld? Nope.. Is het lekker? Ja dat zeker! Vroeger aten wij thuis regelmatig “hartige taart” oftewel quiche. Sinds ik op mijzelf woon, maak ik dat eigenlijk maar heel weinig klaar. Ik heb thuis niet zo’n grote oven en het duurt dan erg lang voordat de hartige taart gaar is. Plaattaart is dan een makkelijk en lekker alternatief. Je hoeft maar een paar dingen voor te bereiden en daarna is het de oven in en wachten maar…. Het fijne van plaattaart is dat je hem precies kan maken met ingrediënten die je zelf erg lekker vindt. Deze keer maakte ik het met spekjes, prei en een speciale bereiding van de courgette…
Wat heb je nodig? – voor 4 personen
- 1 rol bladerdeeg
- 250 gram magere spekblokjes
- 400 gram prei
- 1 courgette
- 50 gram crème fraîche light
- 100 gram 30+ strooikaas
- 10 gram balsamico crème classico
- Peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de bladerdeeg op een bakplaat en smeer deze in met de crème fraîche light.
- Plaats de bladerdeeg plaat voor ongeveer 5 minuten in de oven (ik doe dit meestal om de bodem goed gaar te krijgen).
- Schil de courgette met een kaasschaaf in lange repen. Voeg in een koekenpan een klein beetje olie toe en de balsamico crème. In deze pan bak je iedere keer 4-5 repen courgette gaar. Leg de courgette repen na het bakken even op een bord.
- Bak in een andere koekenpan de magere spekblokjes. Voeg na een paar minuten de prei en bak deze mee (zodat de prei slinkt). Breng op smaak met wat peper en zout.
- Haal de bladerdeeg plaat uit de oven en verdeel hierover het prei en spek mengsel. Vervolgens verdeel je hierover de courgette repen.
- Strooi de kaas over de plaattaart en plaats de taart voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
Enjoy! Lekker met een frisse groene salade voor nog meer veggies!
Voedingswaarden | |
---|---|
KCAL | 819 |
Vet | 61 |
Verzadigd vet | 17.9 |
Koolhydraten | 33 |
Eiwit | 31 |
Vezels | 4 |
Comments are closed.