Een tijdje terug at ik met mijn zusje bij een Thais restaurant in Den Haag en ik bestelde daar een heerlijke groene curry. Ik vind de smaak daarvan altijd zo lekker, maar eet het eigenlijk veel te weinig. Thuis ging ik toch aan de slag met het maken van een receptje en het is echt geslaagd; Wat is dit lekker! Makkelijk om te maken, vol met veggies en het smaakt echt heerlijk. Groene currysoep! Het voordeel van deze maaltijdsoep is dat hij vol zit met gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten. Een lekker voedzaam soepje dus!
Wat heb je nodig? – 4 personen
- 160 gram ongekookte rijst
- 300 gram kip
- 800 gram Chinese roerbakgroente
- 4 eetlepels groene currypasta
- 3 teentjes knoflook
- 500ml kokosmelk (je kan eventueel de light variant nemen)
- 1,5 blokje kippenbouillon
- Olie
- Peper
- Citroen/Limoen
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe een beetje olie in een pan en fruit hierin de knoflook aan (ik heb een braadpan gebruikt, maar het kan ook en soeppan zijn).
- Voeg de curry pasta toe en bak deze mee.
- Voeg vervolgens de kip toe en bak deze totdat de kip rondom gekleurd is.
- Bak de Chinese roerbakgroente mee. Het lijkt nu een hele grote hoeveelheid, maar de groente gaat nog wel een beetje slinken.
- Kook ondertussen in de waterkoker wat water. Meet 400 ml water af en los hierin de kippenbouillon op. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe aan de curry. Laat dit nog een tijdje zachtjes doorkoken.
- Breng de curry op smaak met wat peper en wat uitgeperste limoen/citroen.
- Verdeel de curry over een aantal diepe borden en schep overal een flinke lepel rijst op. Voor de liefhebber kan je nu nog wat extra citroen/limoensap toevoegen.
Enjoy!!!
Je kan natuurlijk ook zelf een currypasta maken. Op internet zijn genoeg lekkere recepten te vinden. De kleur kan per currypasta verschillen, schrik dus niet als jouw currysoep ineens een groenere kleur heeft!
Comments are closed.