Ik had al maanden een pakje met rijstvellen in de kast liggen, maar ik vergat ze steeds te gebruiken. Afgelopen weekend kwam daar eindelijk verandering in. Samen met mijn zusje maakte ik van de rijstvellen; springrolls. Springrolls zijn een soort loempia’s, alleen dan niet gefrituurd. We probeerde de springrolls uit met veel verse groentes en de garnalen gebakken in knoflook. Het rollen is even een uitdaging, maar het resultaat was lekker en fris. Ik probeerde het recept deze week nogmaals uit maar nu met de garnalen gebakken in chilisaus en dat is helemaal lekker! Dus hierbij een heerlijk licht recept voor springrolls!
Wat heb je nodig? – voor 2 personen
- 200 gram garnalen
- 1 avocado
- 10-12 rijstvellen
- 50 gram rijstnoedels
- 1 halve komkommer
- 1 wortel
- 2 eetlepels chilisaus
- Snijd de halve komkommer in tweeën en snijd deze vervolgens in dunne repen. Herhaal dit met de wortel.
- Snijd de avocado door midden en verwijder de pit. Snijd met een mesje dunne repen in de avocado en haal vervolgens met een lepel de gesneden avocado plakken los. Je kan nu eventueel wat limoensap over de avocado doen, zodat deze niet verkleurd.
- Maak de rijstnoedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak in een pan, met antiaanbaklaag, de garnalen in de chilisaus.
- Wel in een bak met koud water 1 voor 1 de rijstvellen.
- Je kan de rijstvellen nu neerleggen op een vochtige theedoek, maar op een bord gaat het ook prima.
- Leg 1 rijstvel op een bord (doe ondertussen een nieuw vel in het koude water).
- Verdeel wat komkommer, wortel, avocado, rijstnoedels en wat garnalen in het midden op een rijstvel (niet teveel want dan rolt het lastig op).
- Vouw voorzichtig de korte zijkanten naar binnen en rol vervolgens het rijstvel op (een beetje zoals je ook een pannenkoek zou oprollen).
- Leg de springroll apart en vul zo één voor één alle rollen.
- Lekker om te dippen in een beetje chilisaus, soyasaus of een eigen gemaakt sausje (bijvoorbeeld beetje knoflook, sambal en wat soyasaus). Enjoy!

Voedingswaarden | |
---|---|
KCAL | 487.2 |
Vet | 19.6 |
Verzadigd vet | 2.5 |
Koolhydraten | 52.8 |
Eiwit | 21.3 |
Vezels | 5.9 |
Comments are closed.