Deze heerlijke orzo salade stond de afgelopen weken al vaak bij ons op het menu. Super makkelijk, gezond en heel lekker. Met alle trainingen in de avond is een maaltijd die snel op tafel staat altijd favoriet. Orzo lijkt op rijst, maar smaakt meer als pasta. De bereiding is hetzelfde als bijvoorbeeld van Penne of spaghetti. Met deze salade heb je maar 1 pan nodig om de orzo te koken en een grote saladeschaal waar je alle ingrediënten ingooit. We hebben nu de normale orzo gebruikt, maar wanneer je de volkoren variant koopt heb je nog meer vezels. Gooi er qua groente in wat je lekker vindt en klaar is je salade.
Wat heb je nodig? – voor 2 personen
- 120 gram orzo (ongekookt)
- 200-300 gram verse spinazie
- 150 gram feta
- +-10 groene of zwarte olijven
- 2 grote trostomaten
- 1/2 komkommer
- Olijfolie
- Witte wijn azijn
- Zout & peper
- Ongeveer een theelepel gedroogde dille
- Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Was de spinazie en snijd eventueel wat kleiner (ik vind dit makkelijker omscheppen in de salade maar het is net wat je zelf fijn vindt).
- Snijd de trostomaten en feta in kleine blokjes.
- Snijd de olijven fijn en schil de komkommer en snijd deze ook in kleine blokjes.
- Verdeel naar smaak wat olijfolie en witte wijn azijn over de salade (ik gebruikte ongeveer 1,5 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels wijnazijn).
- Laat de orzo goed uitlekken en eventueel een beetje afkoelen. Wij vonden het best wel lekker dat de orzo lauw door de salade ging, maar dat is net wat je wil. Verdeel de orzo goed door de salade en hussel alles nog even goed door elkaar.
- Breng de salade verder op smaak met peper, zout en een beetje dille.
Enjoy!
Deze salade is ook lekker met wat vers gemaakte tzatziki!
Comments are closed.