Ik hoor zo vaak mensen om mij heen vertellen dat ze altijd kiezen voor light, mager en weinig calorieën, want op die manier val je snel af… toch? Ik heb dat jarenlang zelf ook gedaan en kreeg hierdoor een ongezonde relatie met voeding. Want het gaat er niet om wat het minste calorieën heeft. Het gaat erom dat jij je lichaam gaat voeden en niet vullen. Kiezen voor producten die je lichaam goede voedingsstoffen geven en daarnaast uiteraard genieten van lekkere maaltijden. Ik eet iedere week wel een keertje wraps of taco’s. Een makkelijke maaltijd waar je veel groente in kan verwerken. Door er altijd groente aan toe te voegen en de wraps te wisselen naar volkoren, heb je met een kleine verandering de maaltijd wat gezonder gemaakt.
Burritos uit de oven (4 personen)
- 8 kleine volkoren wraps
- 400-500gram kipfilet in blokjes
- 3 paprika’s (leuk met verschillende kleuren)
- 1 courgette
- Krop ijsbergsla
- 200 ml crème fraíche
- Burrito kruiden (ik gebruik zelf de Verstegen Tex-Mex Blend)
- 80 gram strooikaas
- olie
Hoe maak je het klaar?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de paprika en courgette in blokjes.
- Doe wat olie in een grote pan en bak hierin de kipfilet. Wanneer de kipfilet rondom gekleurd is voeg je de paprika en courgette toe. Bak dit even mee.
- Snijd de ijsbergsla in reepjes en spoel deze goed af (ik laat de sla in vergiet op een bord staan zodat al het vocht eruit kan lekken).
- Voeg de taco kruiden toe aan het kip en groente mengsel (eigen kruidenmengsel of uit een potje). Bak dit een paar minuten mee.
- Vet een grote ovenschaal in met een beetje olie.
- De wraps verwarm je in de magnetron (zie aanwijzingen op de verpakking).
- Verdeel het kipfilet en groente mengsel over de wraps. Ik strooi nu al een gedeelte van de kaas over de wraps voordat ik deze oprol.
- Verdeel na het oprollen de overige kaas erover en plaats de schaal 8 minuten in de oven.
- Serveer met de ijsbergsla en eventueel wat crème fraíche Enjoy!
Comments are closed.