“Hoe krijg ik groente binnen tijdens de lunch?”
Heel simpel…. snijden en op je bord leggen. Gezonder eten kost niet veeeeeeeel meer tijd om klaar te maken dan een makkelijke snelle maaltijd. Het snijden van een komkommer in blokjes? 30 seconden. Het snijden van een paprika in reepjes? Misschien een minuut als je het heel erg netjes wil doen. Het grappige is dat we het klaarmaken van een gezonde maaltijd lastig vinden omdat het tijd kost. Maar wel uren lang op social media kijken en tijd dan geen begrip lijkt te zijn. Het heeft allemaal met 1 ding te maken. Wat heeft je prioriteit? Is het belangrijk voor je om gezond te eten? Maak er je prioriteit van en plan voor je lunch bijvoorbeeld 20-30 minuten de tijd in. Gezond eten kost niet meer tijd, maar het vraagt wel om planning. Zorg dat je de juiste producten in huis hebt om een gezonde en makkelijke maaltijd op tafel te kunnen zetten. Zoals deze lekkere ei-wrap.
Wat heb je nodig? (1 persoon)
• 2 eieren
• beetje (plantaardige) melk
• peper en zout
• plakken kipfilet
• halve komkommer in blokjes
• beetje chilisaus
- Meng de eieren in een schaaltje met een scheutje melk en wat peper en zout.
- Gebruik een pan met antiaanbaklaag of gebruik een klein beetje olie.
- Bak het eimengsel aan beide kanten aan in de pan tot een ei-wrap.
- Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
- Zodra de eiwrap klaar is verdeel je 3 plakken kipfilet en de komkommer erover. Maak af met wat chilisaus. Super makkelijk, snel klaar en lekker!
Extra groente? Verdeel wat verse spinazie over de ei-wrap als salade.
Comments are closed.