De temperatuur mag van mij weer lekker omhoog. Ik heb weer zin in maaltijdsalades, zomerfruit en in vlees of vis van de barbecue. Bij bbq denken veel mensen dat het ongezond is. Bbq zelf is totaal niet ongezond, maar alle sauzen en stokbroodjes die erbij gegeten worden maken het vaak wel wat minder voedzaam (en zorgen vaak voor veel extra calorieën).
Ook als je wat meer op je voeding let en graag wat kilootjes wil afvallen kan je prima aanschuiven bij een lekkere bbq. De bbq is niet alleen heel lekker voor het klaarmaken van vis of vlees, maar ook echt top voor het grillen van groente.
Wat heb je nodig?
- Prei (ongeveer 1 smalle prei per persoon)
Prei is super lekker van de bbq. Was de prei (snijd eventueel iets van de bovenkant van de prei af). Laat de prei in zijn geheel garen op de bbq. De prei mag aan de buitenkant echt goed zwart worden. Wanneer de buitenkant goed donker is haal je de preien van de bbq en laat je deze iets afkoelen. Verwijder de zwarte buitenkant. De binnenkant is zacht en gaar en heeft bijna iets weg van asperges. Groentes zijn altijd top om toe te voegen aan je maaltijd, dus waarom ook niet wat vaker op de bbq.
Comments are closed.