Als er één groente altijd in mijn groente la ligt dan is het wel komkommer. Of ik het nu door een smoothie doe, op een broodje met kipfilet of als rauwkost bij het avondeten, het is altijd gemakkelijk combineren.
Komkommers bevatten weinig calorieën, veel vocht, kalium en vitamine K. Vitamine K is belangrijk voor een goede bloedstolling.
Komkommer kan ook als makkelijke en snelle salade bij het avondeten. Vooral gecombineerd met Aziatische gerechten vind ik het erg lekker. Zo ook deze variant met komkommer en rode pepertjes.
Wat heb je nodig?
- Komkommer
- Azijn (ik heb rijstazijn gebruikt, maar het kan ook met normale azijn)
- Suiker
- Rode peper
- Snufje zout
- Schil de komkommer. Gebruik een kaasschaaf om lange plakken van de komkommer te kunnen snijden.
- Snijd de rode peper fijn (gebruik ongeveer de helft).
- Verwarm in een klein pannetje 50 ml rijstazijn, 1 eetlepel suiker, snufje zout en de gesneden rode peper. Roer dit rustig door elkaar tot alle suiker is opgelost.
- Giet de warme azijn/suiker/peper over de komkommer. Schep alles goed door elkaar en laat de komkommer afkoelen in de koelkast.
De komkommer wordt nog lekkerder als alle smaken goed in kunnen trekken, dus maak deze salade een paar uur van tevoren of bewaar deze in een goed afsluitbare pot.
Comments are closed.