De laatste jaren eet ik steeds vaker een vegetarische maaltijd. Ik probeer regelmatig nieuwe recepten uit. Een lekkere curry met kikkererwten, vegetarische shoarma of een groenteschnitzel. Er zitten vaak heel lekkere dingen tussen. Mijn zusje maakte dit recept al eens voor mij klaar en laatst besloot ik het zelf weer te maken, de vegetarische burger. Ideaal als je niet heel veel zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wel een lekkere maaltijd op tafel wil zetten. Ik heb het recept al met verschillende soorten vegetarische burgers uitgeprobeerd en het is allemaal even lekker. Zelfs voor de liefhebbers van vlees is dit echt een aanrader!
Wat heb je nodig? – voor 1 persoon
- 1 champignonburger
- 50 gram champignons
- 1 plak cheddar kaas
- 1 Italiaanse bol
- 50 gram ijsbergsla
- 1 eetlepel truffelmayonaise
- Maak de burger klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de champignons in plakken.
- Snijd de Italiaanse bol open en verdeel de truffelmayonaise en de ijsbergsla over de bol.
- Wanneer de burger gaar is leg je het plakje cheddar op de burger en laat je deze een beetje smelten.
- Bak de champignons aan in een warme pan en breng deze op smaak met wat peper en zout.
- Leg de burger op de ijsbergsla en verdeel de gebakken champignons hierover. Enjoy
Je kan eventueel nog wat uitjes bakken en deze toevoegen.
Ik heb deze burger gegeten met daarnaast een kleine simpele groene salade, voor wat extra veggies!
Comments are closed.