Gezonde tussendoortjes vinden kan soms een uitdaging zijn. In de praktijk krijg ik vaak te horen “Het moet makkelijk zijn”, “snel voor het grijpen” en dan het liefst ook nog een beetje gezond met mooie voedingswaarden. In de supermarkten zijn veel verschillende soorten tussendoortjes te vinden, maar ze zijn jammer genoeg lang niet allemaal even gezond. Lees bij twijfel altijd het etiket van een product. Door de ingrediëntenlijst te bekijken kan je altijd makkelijk zien van welk voedingsmiddel er veel of weinig aan het product is toegevoegd.
Tussendoortjes zelf maken kost je wat meer tijd, maar je weet wel welke ingrediënten er allemaal aan toegevoegd worden. Bananenbrood is makkelijk om te maken en het is ook nog eens super lekker. Ideaal om in plakjes te snijden en in te vriezen. Zo pak je in de ochtend makkelijk een plak bananenbrood uit de vriezer om mee te nemen naar je werk (of de kinderen naar school).
Wat heb je nodig?
• 100 gram havermout
• 3 rijpe bananen
• 3 eieren
• een halve theelepel vanille extract
• 1 appel
• een theelepel kaneel (mag ook meer zijn)
• boter (om de vorm mee in te vetten) en eventueel bloem.
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Prak de bananen fijn (of gebruik een staafmixer).
3. Ik vind het altijd fijn als de havermout wat fijner is, dus ook hiervoor heb ik de staafmixer gebruikt.
4. Voeg de eieren, havermout, kaneel en vanille extract toe aan de bananen en mix alles goed door elkaar.
5. Schil de appel, snijd de helft van de appels in blokjes en de andere helft in plakjes.
6. Verdeel de appel in blokjes door het beslag.
7. Vet de cakevorm in met de boter en gebruik eventueel een beetje bloem.
8. Verdeel het beslag over de cakevorm en verdeel hierover de appel plakjes
9. Plaats de cake zo’n 30 – 40 minuten in de oven (de tijd is een beetje afhankelijk van de oven).
Enjoy! Een super makkelijk, gezond en lekker tussendoortje.
Comments are closed.