Nog meer liefhebbers van perzik en geitenkaas? Ik ben fan van allebei, maar had ze nog nooit samen geprobeerd. En die combi is echt top! Fruit in super lekker om aan je salade toe te voegen. Wacht dacht je bijvoorbeeld van druiven met geitenkaas, aardbeien met gerookte kipfilet of appel gecombineerd met kip. Zeker met de zomerse temperaturen staat een lekkere salade hier regelmatig op tafel. Makkelijk, snel en smaakvol.
Wat heb je nodig?
- 100 gram geitenkaas
- Blik perzik (of 4 verse)
- 1 komkommer
- 150 gram sla melange (bijvoorbeeld veldsla
- Eventueel rode paprika
Voor de dressing
- 2 eetlepels balsamico
- 2 eetlepels olijfolie
- sap van een halve citroen
- peper
- beetje honing
- Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar (olijfolie, honing, beetje versgemalen peper en de balsamico azijn).
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Meng de salade, de komkommer en de dressing door elkaar.
- Doe de perziken in een grillpan en laat deze aan beide kanten bakken tot je grillstrepen gaat zien.
- Snijd 2 perziken in kleine blokjes en verdeel deze ook door de salade.
- Verkruimel de geitenkaas over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Plaats als laatste de overige perziken bovenop de salade.
Deze salade is lekker om te combineren met een stukje vlees of vis van de bbq of grill!
Comments are closed.