Bij een zomerzonnetje passen heerlijke salades. Ik maak meestal een grote salade, zodat ik meteen een flinke portie over heb voor de lunch. Een salade is een ideaal gerecht om lekker veel groente binnen te krijgen. Door veel verschillende soorten groente toe te voegen aan je salade, krijg je een flink vitamine en mineralen bommetje binnen. Daarnaast zitten in groentes ook veel vezels, waardoor je langer verzadigd bent. Van alleen een kaal blaadje sla is niemand ooit gelukkig geworden, dus vul de salade met kip, vis of een stukje kaas, voeg noten en zaden toe en gebruik een lekkere dressing. Probeer de dressing zoveel mogelijk zelf te maken van bijvoorbeeld olijfolie, azijn, mosterd, honing en verse kruiden. Veel gezonder dan al die kant-en-klare sauzen en ook veel lekkerder.
Eén van mijn favoriete salades is de Griekse Salade. Heerlijk met feta, komkommer en olijven. In een Griekse Salade zit meestal ook tomaat, maar laat ik daar nu net allergisch voor zijn (ja dat kan echt…), dus deze mis je op de foto, maar wel erg lekker om toe te voegen.
Wat heb je nodig? (bijgerecht voor ongeveer 4 personen)
- 1 Komkommer
- 200 Feta
- 1 Olijven (zwart of groen)
- 1 Punt paprika
- 2 Tomaten
- 1 Rode ui
- Halve citroen
- Olijfolie
- Knoflook
- Peper en zout
- Was de groentes. Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. De puntpaprika en rode ui snijd je in reepjes en de tomaat in blokjes.
- Doe de groentes in een grote schaal.
- Snijd de feta in blokjes en voeg deze samen met de olijven toe aan de groentes.
- Maak een dressing van 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Verdeel de dressing over de salade en enjoy!
Je kan eventueel nog wat gedroogde oregano over de salade strooien. Heerlijk met een gegrild stukje kip van de bbq.

Comments are closed.