Ik was jarenlang een slechte ontbijter, lees geen ontbijter… maar tegenwoordig plan ik echt de tijd in voor een gezond en lekker ontbijt. Wanneer ik in de ochtend goed eet, heb ik gedurende de dag meer energie en heb ik minder zin om te snaaien (verzadigd gevoel). Op werkdagen eet ik meestal een snel ontbijt (bijvoorbeeld yoghurt met granola), maar als ik de ochtend vrij heb kies ik voor een ontbijtje waar ik iets langer voor in de keuken moet staan. Ik ben gek op warme maaltijden, ja ook ’s ochtends, bijvoorbeeld een roereitje met groente of een mugcake. Een van mijn favoriete ontbijtjes toen ik nog thuis woonde was de Apple Crumble. Op zondagochtend maakte ik dit vaak samen met mijn zusje en het hele huis rook dan naar appeltaart. Alleen al voor de lekkere geur in huis zou je het een keertje moeten proberen.
Wat heb je nodig? (1 persoon)
- 45 gram havermout
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel honing
- 1 appel
- kaneel
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de appel en snij deze in blokjes.
- Doe de appel in een ovenschaaltje en verdeel flink wat kaneel over de appel.
- Laat in een pannetje de kokosolie smelten. Wanneer de olie gesmolten is voeg je de havermout en één eetlepel honing toe. Schep alles goed door elkaar.
- Verdeel het havermoutmengsel over de appel en plaats de schaal in de oven.
- Na ongeveer 10-13 minuten is je gezonde Appel crumble klaar! Enjoy
De crumble is ook lekker met wat gewelde rozijnen (geeft nog meer het gevoel van appeltaart). Je kan eventueel een flinke schep Griekse yoghurt naast de crumble serveren. Zorgt voor wat extra eiwitten!
Comments are closed.