Tijdens de lunch probeer ik regelmatig af te wisselen tussen verschillende maaltijden. Brood, ei, havermout of salade het komt allemaal wel een keertje voorbij. Wanneer je weinig tijd hebt (of gewoon geen zin om lang in de keuken te staan), dan is deze maaltijd heel makkelijk. Maak een grote pastasalade klaar voor het avondeten en je hebt genoeg voor de lunch voor de volgende dag. Over het algemeen kook ik veel met verse producten. Deze salade bestaat voornamelijk uit producten uit blikken en potjes. Waarom? Omdat het altijd handig is om een aantal producten in de voorraadkast te hebben om snel een makkelijke en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Dus geniet lekker van deze super snelle pastasalade met tonijn en groentes uit blik…
Wat heb je nodig? – 1 persoon
- 50-60 gram ongekookte pasta (liefst volkoren)
- 1 blikje tonijn op water
- 1 groot blik haricot verts / Franse sperzieboontjes (uitleggewicht ongeveer 200 gram)
- Eetlepel kappertjes
- 6 groene olijven in stukjes gesneden
- Mayonaise
- Mosterd

- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Ik hou meestal de langste tijd aan, want dan is je pasta wat zachter.
- Maak een dressing van een lepel mayonaise (eventueel light of op yoghurt basis) met een beetje mosterd. Hoe meer mosterd hoe pittiger je dressing.
- Snijd ondertussen de groene olijven in stukjes.
- Laat de tonijn en haricot verts goed uitlekken.
- Meng de afgekoelde pasta, tonijn, kappertjes, olijven en haricot verts met de dressing in een mooie schaal. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.
Enjoy!
Comments are closed.