Mexicaans eten… I love it. Voor mij zijn nacho’s, wraps en taco’s makkelijke maaltijden om snel op tafel te zetten. Of je nu alleen of met een grote groep vrienden eet het is altijd een succes. Je kan eindeloos variëren met vis, vlees of vega en de verschillende groentes die je aan de maaltijd toevoegt. Zo heb je iedere keer weer een andere combinatie. Wist je trouwens dat de Mexicaanse taco sauzen heel laag zijn in calorieën? De sauzen bestaan voor een groot deel uit groente, dus je kan gerust een extra lepel saus over je taco’s doen.
Wanneer ik voor mijzelf kook heb ik niet altijd zin om lang in de keuken te staan, maar ik wil wel een gezonde en voedzame maaltijd op tafel zetten (en ook lekker eten natuurlijk). Daarom dit makkelijke recept voor Taco’s met een super simpele guacamole (jeeey gezonde vetten) en vegetarisch gehakt.
Wat heb je nodig? 1 persoon
- 100 gram vegetarisch gehakt
- 20 gram 30+ strooikaas
- 1 halve avocado
- 100 gram ijsbergsla
- 3 tacoschelpen
- Halve paprika
- 1 rode peper
- Halve limoen
- 1 teentje knoflook
- Taco kruiden (ik gebruik Verstegen Tex Mex Blend)
- Taco saus (mild of hot)
- Bak het vegetarische gehakt in een koekenpan. Ik doe een flinke theelepel kruiden bij het gehakt na ongeveer 5 minuten. Daarna zet ik het vuur wat lager en laat het gehakt rustig door bakken.
- Verwarm de taco’s in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Doe de halve avocado in een schaal en prak deze fijn met een vork. Snijd de peper fijn (kijk uit voor je handen, was deze goed na afloop) en meng de fijngesneden peper door de avocado. Voeg een uitgeperst knoflook teentje en het sap toe van een halve limoen en breng verder op smaak met peper en zout.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Wanneer je tacoschelpen klaar zijn smeer je deze in met de guacamole. Verdeel de sla, het vegetarische gehakt, de paprika en de strooikaas over de schelpen. Je maakt je maaltijd af met wat tacosaus! Enjoy!
Je kan uiteraard ook een sjalotje toevoegen aan de guacamole om te zorgen voor wat extra smaak!
Comments are closed.