Nu het weer wat kouder wordt buiten heb ik vaker zin in een lekkere warme kom soep. Soep is ideaal om een grote hoeveelheid groente binnen te krijgen. Wanneer je een grote pan maakt heb je ook wat extra voor de lunch de volgende dag of je vriest een deel in. Courgette gebruik ik vaak in pasta of bij wraps/taco’s, omdat het een redelijk neutrale groente qua smaak is. Op een verjaardag at ik een keer courgettesoep en sindsdien maak ik deze regelmatig. Of het nu voor 18 man is tijdens het 21 diner van mijn zusje of op een regenachtige zondagmiddag voor twee het is altijd een heerlijke maaltijd.
Wat heb je nodig? -ongeveer 4/5 koppen
- 3 courgettes
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 groente bouillonblokjes
- 1 bakje kruidenroomkaas
- Peper en zout
Je hebt een grote soeppan nodig en een staafmixer/blender.

- Verwijder de schil van de knoflook en de uien. Snij de knoflook en de uien in grote stukken.
- Doe een laagje olie in de pan en voeg de knoflook en ui toe. Laat de uien en knoflook op middelhoog vuur zachtjes doorgaren (op hoog vuur verbrand de knoflook snel).
- Snijd ondertussen de courgette in grote stukken.
- Wanneer de ui glazig is geworden voeg je de courgette toe en laat je dit een paar minuten meebakken.
- Vervolgens voeg je het water en een bouillonblokje toe. Ik zorg altijd dat de groentes net onder water staan, want van teveel water wordt je soep ook zo waterig (snap je;)).
- Breng de soep aan de kook. Wanneer het water kookt draai je het vuur laag en leg je de deksel op de pan. Laat het nu zo’n 15-20 minuten doorkoken.
- Wanneer de courgette goed zacht is, haal je de pan van het vuur en pak je de blender. Hou de blender goed onder water, anders zit je keuken helemaal onder (ervaring hier!). Wanneer alle groentes geblend zijn voeg je een bakje kruidenroomkaas toe. Ik gebruik ook de staafmixer om dit goed te mengen.
- Breng de soep vervolgens op smaak met wat peper en zout (eventueel nog een half bouillonblokje). Enjoy!
Comments are closed.