Het ontbijt is voor mij meestal een iets wat gehaaste maaltijd. Ik geef vaak trainingen in de ochtend en train dan vaak op een lege maag en neem daarna de tijd om te ontbijten. Net als iedereen heb ik mijn standaard snelle ontbijtjes als kwark met granola, havermout, een roerei met groente of een lekkere groente en fruit shake. In het weekend of in de vakantieperiode neem ik vaker de tijd om een lekker uitgebreid te ontbijten. Deze bananen pannenkoekjes staan hier regelmatig op tafel. Makkelijk, gezond, voedzaam en lekker! (ook leuk om eens uit te proberen met je kids!).
Tip: havermout is super gezond! Lees wel altijd even het etiket. Aan havermout worden soms ook suikers toegevoegd, terwijl dit in de standaard havermout niet aanwezig is.
Wat heb je nodig? – 2 personen
- 2 grote rijpe bananen
- 3 eieren
- 80 gram havermout
- Kaneel
- Scheutje (plantaardige)melk
- Halve theelepel Bakingsoda (maakt de pannenkoeken fluffy)
- Optioneel: scoop proteïne poeder – ik gebruikte die van MyProtein Cinnamon Danish
Blender/mixer en een grote koekenpan (ik gebruik een Nutribullet, echt my best friend voor mixen van beslag en shakes).
- Doe de bananen, eieren, havermout, flink wat kaneel, een scheutje (plantaardige) melk (ik gebruikte de ongezoete amandelmelk) en een halve theelepel bakingsoda in de blender. Als je een “gewone” handmixer gebruikt zou ik eerst de havermout wat fijner malen en daarna 1 voor 1 de ingrediënten toevoegen.
- Voeg eventueel een scoop proteïne poeder toe. Ik had toevallig Cinnamon Danish in huis wat wel erg lekker combineert bij de pannenkoeken, maar een andere smaak kan natuurlijk ook.
- Wanneer je alles gemixt hebt kijk dan even of je wat bubbeltjes ziet in het beslag. Dit komt door de bakingsoda en maakt je pannenkoek straks extra fluffy. Je beslag moet niet te vloeibaar zijn, maar ook niet te dik (fijn hé deze uitleg).
- Gebruik een grote pan met antiaanbaklaag en bak hierin steeds 2-3 kleine pannenkoeken. Ik kon er ongeveer 8 kleine pannenkoekjes uithalen.
- Enjoy!!
Je kan de pannenkoeken natuurlijk nog lekkerder maken door eventueel vers fruit, rozijnen of wat chocolade toe te voegen.
Comments are closed.